Jako mimořádně úspěšné se už dopředu jevilo všem turné Eda Sheerana Divide Tour, které aktuálně probíhá. Sheeran se na něj vydal v letošním roce a před pár dny oslnil také Českou republiku a to dokonce dvěma koncerty. Jde o mimořádně úspěšného umělce, který bortí jeden milník za druhým. Nyní dokonce předčil irské legendární U2.

Anglický hudebník

Ed Sheeran je anglický zpěvák, textař a muzikant, který nyní vládne většině hudebních žebříčků. Pozornost získal díky singlům Lego House nebo I See Fire. V roce 2011 vydal debutové album + a to si rázem získalo své fanoušky. Spolupracoval například s Taylor Swift, One Direction, Snow Patrol a podobně. Nyní se jeho album Divide těší velkému úspěchu, aktuálně je na turné, které je velmi populární a láme rekordy.

Historický rekord U2

Jeho turné je nejvýdělečnější koncertní šňůrou v dějinách. To tedy znamená, že překonalo 360º Tour irských U2 z roku 2009 – 2011. Sheeran tento historický milník oznámil v Německu, kde je na svém právě probíhajícím turné. Na sociálních sítích uvedl „Dneska překonalo Divide Tour historický rekord U2. Je teď nejnavštěvovanějším a nejvýdělečnějším turné všech dob. Děkuji za každého z vás, kdo na show přišel. Zbývá ještě dvanáct koncertů, nikdy na to nezapomenu“ nešetřil nadšením písničkář. Jeho Divide Tour bylo zahájeno prakticky v roce 2017 a naplánoval tak úctyhodných 260 vystoupení. Sheeran a jeho album Divide tak láme rekordy.